Historie

historie

De Reynaers Projectprijs bestaat al 25 jaar. Sinds 1997 passeren diverse projecten de revue. De winnende projecten zijn zeer uiteenlopend in visie, design en uitvoering: van een eenvoudige sfeervolle tuinkamer tot de renovatie van een oude monumentale watertoren en een nieuw, modern woongebouw dat voldoet aan alle hedendaagse eisen op gebied van isolatie en comfort.

Reynaers Aluminium is trots op de gebouwen die met haar systemen zijn gerealiseerd. Met de Projectprijs laten we dat graag zien.

”De Reynaers Projectprijs ontstond omdat we van onze klanten graag wilden weten aan welke projecten zij hadden meegewerkt. Die projecten wilden we graag gebruiken binnen onze communicatie'' vertelt Hans van der Looij, Sales & Marketing Manager van Reynaers Aluminium in Nederland.

In 25 jaar ontwikkelde de prijs zich met zijn tijd mee. Van der Looij: “Toen we startten waren de foto's nog analoog en communiceerden we vooral via drukwerk. Nu is alles digitaal. In 2014 zijn we gestart met het maken van een video per genomineerd project waarin de architect toelichting geeft op zijn ontwerp en de keuze voor het gebruik van aluminium systemen in de gevel. In 2022 werden daar dronebeelden aan toegevoegd. Zo blijven we vernieuwen.”

Ook de jurering veranderde in de loop van de jaren. Tot aan de vorige edities koos de vakjury uit de inzendingen 10 projecten uit. De publieksjury mocht daarna stemmen op de 10 genomineerden. “In 2023 is gekozen voor een nieuwe opzet: De vakjury kiest uit de vier categorieën één winnaar per categorie. Deze winnaars gaan onderling de strijd aan voor de publieksprijs.”

Goed architectuur-doel

Sinds 2012 is er ook een goed architectuur-doel verbonden aan de Reynaers Projectprijs. Van der Looij: “Onze passie voor architectuur koppelen we aan een goed doel dat in overleg met de winnaar wordt uitgekozen. Aan dat doel doneren we 2.500,00 euro.”

Naar overzicht inzendingen »